Tradycyjny styl piwa, który charakteryzuje się pełnym smakiem i złocistą barwą. Jednakże, to piwo jest niezwykłe, ponieważ w trakcie przygotowania zostało warzone pozbawione glutenu, dzięki czemu może być spożywane przez wszystkich, którzy nie tolerują tej mieszanki białek.
To piwo wyróżnia się delikatnym, chmielowym aromatem, z nutami słodowymi i lekką goryczką na finiszu. W smaku jest pełne i łagodne, z wyraźną nutą słodu i subtelna nutą chleba. To piwo stanowi doskonały wybór dla osób, które trzymają się diety, a jednocześnie szukają orzeźwienia i smaku tradycyjnego piwa.
Goryczka: 2/5
Drożdże górnej fermentacji
Słód jęczmienny (Pilzneński i Carabody)
Chmiele z polskich plantacji
Temperatura serwowania 8-12C
Temperatura przechowywania 5-12C
OBJ. NETTO 500ml butelka bezzwrotna
Obj Alk. 5,6%