Czyli kwaśne piwo z owocami, charakteryzuje się wyraźną i intensywną kwaśnością, która jest balansowana przez słodką nutę owoców. Kwaśność w tym piwie jest wynikiem fermentacji bakteryjnej, a owoce dodawane w ostatniej fazie procesu fermentacji, wpływają na intensywność oraz jakość aromatów. Pulpa truskawkowa oraz sok z limonki wprowadzają słodycz i cytrusowy akord do bukietu aromatycznego. Jest to piwo idealne dla miłośników wyrazistych smaków i orzeźwiającej kwaśności, którzy chcą spróbować czegoś innego niż tradycyjne piwa.
Goryczka: 1/5
Drożdże górnej fermentacji
Słód jęczmienny (Pilzneński i Carabody, Pszeniczny)
Przecier z truskawek i sok z Limonki
Chmiele z polskich plantacji
Temperatura serwowania 8-12C
Temperatura przechowywania 5-12C
OBJ. NETTO 500ml butelka bezzwrotna
Obj Alk. 5.0%