Piwo górnej fermentacji, wywodzące się z Belgii i charakteryzujące się bogactwem smaków oraz aromatów. W smaku wyczuwalne są głównie nuty słodów specjalnych, melasy, suszonych owoców, a także przypraw korzennych i miodu. Piwo to cechuje się wyjątkową złożonością smaku, która rozwija się stopniowo w ustach, pozostawiając długie i intensywne posmaki.
W aromacie można wyczuć nuty suszonych śliwek, rodzynek, czy chociażby goździków. Wysoka zawartość alkoholu i pełnia smaku czynią z niego piwo degustacyjne, które idealnie nadaje się do długiego leżakowania.
Goryczka: 1/5
Specjalne drożdże do piw belgijskich
Słód jęczmienny (Pilzneński i Carabody)
Słody specjalne
Chmiele z polskich plantacji
Temperatura serwowania 8-12C
Temperatura przechowywania 5-12C
OBJ. NETTO 330ml butelka bezzwrotna
Obj Alk.8.9%